KBT Kokkola ry.

Yleistä

KBT Kokkola ry. on Kokkolassa toimiva, vuonna 2012 perustettu kamppailu-urheiluseura jonka lajeina ovat potkunyrkkeily, vapaaottelu ja lukkopaini. Seuran ottelijat ovat saavuttaneet useita SM-mitaleita sekä lukuisia pienempiä kansallisia kilpailuvoittoja. Kilpaileminen ei ole seurassa kuitenkaan pakollista ja suurin osa harrastajista onkin mukana kuntoilumielessä. Takaamme kaikille harrastajille mukavat, haastavat ja hikiset treenit tavoitteisiin katsomatta. Vähempi ei yksinkertaisesti riitä!

Historia

Potkunyrkkeilytoiminta Kokkolassa alkoi vuonna 2007, kun silloiset harrastajat pyysivät Oulun Kickboxing Teamin päävalmentajaa Leif ”Lepa” Steniusta (2.dan) aloittamaan toiminnan Kokkolassa. Toiminta käynnistyi kangerrellen kun silloiset ohjaajat vaihtuivat useampaankin kertaan mutta vuonna 2010 toiminta alkoi pikkuhiljaa vakiintua kun yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja, Tomi Kinnunen, otti toiminnan vetovastuun. Vuoden 2011 kohokohta oli kun kokkolalainen Aki Jaakola voitti potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuden.

Kickboxing Teamin SM-kisajoukkue 2011. Kuvassa mm. Suomen mestari Aki Jaakola (ylh. oik.), Kickboxing Teamin päävalmentaja Leif Stenius 2.dan (alh, 2. vas.) ja KBT Kokkolan päävalmentaja Tomi Kinnunen (alh. kesk.)
Kickboxing Teamin SM-kisajoukkue 2011. Kuvassa mm. Suomen mestari Aki Jaakola (ylh. oik.), Kickboxing Teamin päävalmentaja Leif Stenius 2.dan (alh, 2. vas.) ja KBT Kokkolan potkunyrkkeilyn päävalmentaja Tomi Kinnunen (alh. kesk.)

Pitkän etäisyyden takia toiminta Kickboxing Teamin ja Steniuksen alaisuudessa oli hankalaa ja toiminnan laajennuttua oli vain luonnollista eriytyä itsenäiseksi seuraksi ja oma yhdistys, KBT Kokkola ry, perustettiin syksyllä 2012. KBT Kokkola tekee edelleen tiivistä yhteistyötä Kickboxing Teamin kanssa mm. harjoitusten, vyökokeiden ja leirien osalta.

Lajit

Alun perin ainoana lajina oli siis potkunyrkkeily, mutta syksyllä 2014 lajivalikoimaan otettiin myös vapaaottelu ja lukkopaini. Molempien lajien suosio näyttää kasvavan ja ilahduttava suuntaus on että naisetkin alkavat löytää myös vapaaottelun.