KBT Kokkola ry.

Yleistä

KBT Kokkola ry. on Kokkolassa toimiva, vuonna 2012 perustettu kamppailu-urheiluseura jonka lajeina ovat potkunyrkkeily, vapaaottelu ja lukkopaini. 

Seuran tavoitteena ja tarkoituksena on edistää kokkolalaista kamppailu-urheilua yli lajirajojen.

Historia

Alun perin potkunyrkkeilytoiminta Kokkolassa alkoi vuonna 2007, kun silloiset harrastajat pyysivät Oulun Kickboxing Teamin päävalmentajaa Leif ”Lepa” Steniusta (2.dan) aloittamaan toiminnan Kokkolassa. Toiminta käynnistyi kangerrellen kun silloiset ohjaajat vaihtuivat useampaankin kertaan mutta vuonna 2010 toiminta alkoi pikkuhiljaa vakiintua kun yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja, Tomi Kinnunen, otti toiminnan vetovastuun. Kulminaatiopiste seuran toiminnassa oli kun kokkolalainen Aki Jaakola voitti potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuden tuoden näin ensimmäisen arvokisamitalin Kokkolaan.

Kickboxing Teamin SM-kisajoukkue 2011. Kuvassa mm. Suomen mestari Aki Jaakola (ylh. oik.), Kickboxing Teamin päävalmentaja Leif Stenius 2.dan (alh, 2. vas.) ja KBT Kokkolan päävalmentaja Tomi Kinnunen (alh. kesk.)

Pitkän etäisyyden takia toiminta Kickboxing Teamin ja Steniuksen alaisuudessa oli kuitenkin hankalaa ja toiminnan laajennuttua oli vain luonnollista eriytyä itsenäiseksi seuraksi ja oma yhdistys, KBT Kokkola ry, perustettiin syksyllä 2012. 

KBT Kokkola tekee edelleen tiivistä yhteistyötä Kickboxing Teamin kanssa mm. harjoitusten, vyökokeiden ja leirien osalta.

Kilpaileminen

KBT Kokkola tarjoaa laadukasta valmennusta kaikille kilpailemaan haluaville. Seuran ottelijat ovatkin saavuttaneen kansallisen tason menestystä niin potkunyrkkeilyssä, vapaaottelussa kuin lukkopainissakin (mm. SM-1, -2 ja -3).

Kilpaileminen ei kuitenkaan ole pakollista ja suurin osa harrastajista onkin mukana kuntoilumielellä. Valmentajien ja ohjaajien pitkä kokemus eri lajeista takaa laadukkaan opetuksen ja mukavat, haastavat ja hikiset treenit jokaiselle harrastajalle, olipa tämä kilpailija tai ei!