Harjoitusajat ja tuntikuvaukset

MAANANTAI

17.30 – 18.30 Kuntopotkis – Säkki

18.30 – 19.45 Lukkopaini

TIISTAI

17.00 – 18.00 Lukkopaini – Perustekniikka

18.00 – 19.15 KB – Tekniikka

KESKIVIIKKO

18.30 – 19.45 Lukkopaini

TORSTAI

18.00 – 19.15 Kuntopotkis – Tekniikka ja välineet

PERJANTAI

17.00 – 18.00 Lukkopaini – Perustekniikka

18.00 – 19.00 KB – Sparri

SUNNUNTAI

16.00 – 17.15 KB – Tekniikka

KB = Kickboxing / Potkunyrkkeily

 

TUNTIKUVAUKSET

KUNTOPOTKIS – SÄKKI / TEKNIIKKA JA VÄLINEET
Kuntopotkis on aidon K1-potkunyrkkeilyn kuntoilumuoto. 

Säkkiharjoittelussa kaikki potkunyrkkeilytekniikat suoritetaan nyrkkeilysäkkiin eikä varsinaista paritekniikkaharjoittelua ole lainkaan. Säkkitreeneissä jokainen voi säätää harjoittelun tehon oman kuntonsa mukaan joten kyseessä on todella matalan kynnyksen harjoittelua. 

Tekniikka ja välinetreeneissä on mukana kaikki potkunyrkkeilytekniikat mutta paritekniikkaharjoittelussa ei oteta kovaa kontaktia harjoituspariin eikä otteluharjoituksia eli sparria ole lainkaan. Paritekniikkaharjoitteet suoritetaan aina hallitulla kontaktilla ja välineharjoitteissa tekniikat suoritetaan reippaammin potkutyynyihin ja pistehanskoihin. 

Kuntopotkis treenit soveltuvat etenkin vähemmän kokemusta potkunyrkkeilyharjoittelusta omaaville sekä niille joilla on ehkä ollut taukoa treeneistä mutta haluaisivat taas aloittaa harjoittelun.

Kuntopotkis-nimen ei kannata kuitenkaan antaa hämätä vaan harjoituksissa on varmasti haastetta myös kokeneemmille kamppailijoille.

KB – TEKNIIKKA
Tekniikkaharjoituksissa harjoitellaan monipuolista K1-potkunyrkkeilytekniikkaa ja -taktiikkaa. Pariharjoittelua on runsaasti ja mukana on lyönti- ja potkutekniikkaharjoittelun lisäksi myös torjuntoja sekä väistöjä ja vastatekniikoita. Mukana on myös otteluharjoittelua eli sparria, mutta kontakti harjoituspariin tulee aina olla hallittua. Harjoittelussa käytetään hyväksi myös lyönti- ja potkutyynyjä sekä säkkejä.

KB – SPARRI
Sparriharjoituksissa tehdään ainoastaan potkunyrkkeilyn otteluharjoittelua eli sparrataa. Vaikka sparriharjoittelu on vapaata otteluharjoittelua, tulee kontaktin olla kuitenkin aina hallittua pääpaino onkin ottelutekniikanharjoittelussa. Sparriharjoituksiin voi kuitenkin tulla myös tekemään omatoimisesti vapaata harjoittelua esimerkiksi lyönti- ja potkutyynyillä sekä säkillä tai harjoittaa lihaskuntoa.

LUKKOPAINI
Lukkopaini harjoituksissa harjoitellaan monipuolisesti lukkopainitekniikkaa niin pystyssä kuin matossakin. Mukana on myös painin otteluharjoittelua eli painisparria.

LUKKOPAINI – PERUSTEKNIIKKA
Lukkopainin perustekniikka harjoituksissa keskitytään nimensä mukaisesti lukkopainin perusteisiin ja ne soveltuvat etenkin vähemmän lukkopainista kokemusta omaaville sekä niille joilla on ehkä ollut taukoa mutta haluaisivat taas aloittaa harjoittelun. Myös kokeneemmille treenit tarjoavat varmasti haastetta ja heille harjoitukset skaalataan kokemustason mukaan.

VAPAAOTTELU / MMA
Vapaaotteluharjoituksissa harjoitellaan monipuolisesti vapaaottelutekniikkaa niin pystyssä kuin matossa sekä siirtymistä näiden välillä. Mukana on lajinomaisten tekniikkaharjoitteiden lisäksi vapaaottelun otteluharjoittelua eli pysty- sekä mattosparria lyönneillä ja ilman. Kontakti pariin tulee kuitenkin aina olla hallittua niin pystyssä kuin matossakin.

KB = Kickboxing, potkunyrkkeily MMA = Vapaaottelu